Paradise

Trevlig dag idag!

Idag for jag först nie till dagiset och det var skönt att få sova lite längre. Imorgon skall jag börja klockan nio igen men på fredagen börjar jag klocken åtta som vanligt och det är dessutom den sista dagen sen är prao veckan slut! Synd nog har haft så roligt med barnen, dom er så goa! <3 Men annors idag så har jag varit ut med midde och mamma varit till kvällsjumpan (höll på att glömma den :D) nörda facebook och just nu är det musik och rensning på datorn som gäller! Vägarna har nästan inte alls nån snö på sig mera men dom är fortfarande ganska mjuka och leriga, men om vädret håller sig så här i en vecka till så är det nästan sommar ju!
Här kommer några bilder som jag har tagit tidigare på vintern!



Och här är några bilder efter stormen. :)



YOY!

Konstigt nog så har jag börjat tycka om att byta blöja på småbarn.. Är det nåt fel på mej eller? :P Nej men jag trivs jätte bra på dagiset och idag var det femton barn men imorgon kommer alla 18 barn vara där ska bli roligt med flera barn konstigt nog. Idag satt jag och kammade på en Barbies hår somvar en endaste stor rasta fläta skall fortsätta imorn har lite mindre än halvca håret kvar och tro mej det är säkert mer än tie centimeter långt och en enda stor hårboll. :P Ja sånt sitter jag och håller på med på dagiset borstar rasta hår! :D Idag har jag också lekt ute med vattnet (mitt inre barn håller på att komma fram tror jag) nä men jag försöker få bort den årliga mega vatten pölen rakt framför vår dörr, så jag lagar rännor så att vattnet rinner bort. Jag har varit aktiv idag för jag har sopat ute tvätta en askkopp(intressant) och varit  ut med hunden. Det var så fint väder idag att man måste ut och göra nånting i allfall! När jag läste en saga för barnen i dagiset idag höll jag på att få nerver på boken för det var fel i den! Det stog "dom" istället för "dem" (okej jag skriver också dom, men det var ju för fan en bok) Och så sa dom att ett rymdskepp liknade ne späckhuggare, men späckhuggare har vita fläckar vid ögonen, men det hade inte rymdskeppet uten det var en haj! Sånt där stör mej! Vet man inte skillnaden på en Haj och en Späckhuggare så då är man fan anamma dum!
Späckhuggare.
Haj.


Macarones

Har tänkt prova detta recept nån dag! :)) (Har ingen ide vad det smakar)
100 g skållad, finmald mandel
100-110 g äggvita (som stått framme 1 dygn i rumstemperatur)
200 g florsocker
4-5 msk socker
ev smaksättning/färgsättning
Skålla och finmal mandeln och sikta den sedan genom en sil. Tänk på att det skall vara 100 g mandel när allt är siktat, så räkna med 150 g mandel. Sikta även ner florsocker i bunken och blanda. Vispa äggvitorna till ett skum, börja då tillsätta sockret, matsked för matsked. Vispa tills du fått en blank och tjock maräng. Häll försiktigt ner mandelblandningen i marängen och vänd runt försiktigt med  en slickepott. Smaksätt/färgsätt. Fyll en spritspåse med en rund tyll och sprita ut på plåt med bakplåtspapper. Låt dem vila 30-60 minuter så macaronsen får som ett skinn på sig. Grädda i 150 grader i 8-12 minuter, beroende på ugn. Låt svalna och fyll.

Praktik och sommarjobb. Yeees! :))

Idag började min dag med att jag for på praktik till ett dagis riktigt nära mej, bara några hundra meter från mitt hus. Det var faktist skönt att inte fara till skolan och måsta sitta på någo tråkiga timmar, iställe fick jag umgås med småbarn i sex och en halv timme. :)) Det ska jag nu göra i fyra dar till sen kommer helgen och efter det är praktik veckan slut. Synd.. Idag fick jag också sommarjobb! Och tack gode gud så skall jag inte sitta i ett majsland eller ta upp lök. För det har jag gk´jort nu sen jag var nie år så jag har börjat bli lite trött på att ha skit under naglarna varendaste dag. Nej men dett år skall jag vara en månad och jobba som Guldkant på Bromarf Hemmet, alltså det betyder att jag kommer att läsa tidningen högt för åldringarna, gå ut och gå med dom, mata dom, sjunga för dom eller bara sitta och prata med dom. Så jag är egentligen deras underhållare. :) Det ska bli riktigt roligt att jobba med åldringar och lysa opp deras dag lite för om jag skulle sitta på ett åldringshem hela dagen lång över en hel sommar så skulle man nog ha smått tråkigt, så det känns bra att göra nånting för andra människor. Så jag tänker jobba från Måndag till Fredag halv nie eller nie till halv tre eller tre. Så nu skulle nog sommaren kunna komma för att snön smälter och det blir bara klottigt och blää! Så solen lys på så sablar, ta bort den här snön villa ha sommaren hit nu! Btw den här sommaren skall bli IALLAFALL lika bra som den förra! The best summer of my life! :))

Over The Rainbow..

Wooops! Jag har liksom glömt att blogga på en tid nu. xD
Imorn då så börjar praktiken som kommer att tillbringas i Bromarf Daghem, med massor små skitungar! :)) Det kommer nog att bli riktigt roligt, att få komma bort från skolan en tid och göra något annat. Jag orkar inte blogga nu men jag bloggar mer imorgon! Heippa! :)

Jou jag är en zebra med vita sträck! :DD

Idag har det då varit en vanlig tråkig dag i skolan. Men efter skolan var det byn som gällde med Linda och det var jätte roligt att äntligen att få träffa henne eftersom det var så längesen jag träffade henne. Linda hade skrivit världens vackraste sak om mej på hennes blogg alltså ett jätte långt inlägg. Så man blev jätte glad och på gott humör när man läste det. En sån vän behöver varendaste människa, en liten fjantig Linda! :D Så min dag blev jätte bra till slut ändå! Men tyvärr så ska Jenni fara på semester en vecka så att jag kommer inte ha henne i skolan i tre dar. Men sen blir det ändå PRAO. Jag ska nu ha två onsdagar jumppan när hon är borta så det blir intressant! :)) Men det e ju ändå lite tidsdrift. :) Nå klockan är nu så pass mycket att kanske man skall stänga av datorn, borsta tänderna och krypa ner i sängen! God natt! 

Jag bara måste sätta denna bild! Den e så bra bara! :D

Idag har jag varit lam! Och jag är det ännu också! :PP Men jag skulle bara informera att imorn blir det byn med Linda! Det var allt. :P

^.^

Hello! Här kommer ett onödigt inlägg! :D Det var allt..

No Lifer...

Hello! Snälla nån ring mej och säg "kommer du på fest?"

Japp.. Jag vill för fan anamma festa dricka och röka! Har så satans tråkigt! Men den här sommaren skall jag nog tammefan anamma skaffa fest! Om man snart fyller 15 och sitter hemma på veckoslutet så är man en no lifer som JAG! Snälla nån vem som helst fast du till och med är från Arabien och ringer och frågar om jag vill komma på fest så jag kommer nog jag! Hjälp!

Pappas om en stund.

Rubriken säger allt igentligen, men Antonia och Kenneth är påväg ner hit mot Bromarf nu och sen far vi till pappas. Birgit kom på torsdagen till pargas så idag skall vi fara och träffa henne och pappa. Jag har aldrig träffat henne förr så det ska bli riktigt roligt. Jag vet nog hur hon ser ut men jag har aldrig sett henne in real life. Idag är det jätte vackert väder och det e så skönt. Mamma Eero och Helmi for till Framnäs och pilka och jag ville abslolut inte joina dom. Ni förstår väl varför!? xd Jag har sminkat, plattat håret, klätt på mej, hört på musik, ätit, sett på tv ja det är vad jag har gjort hittills. Jag har inte riktigt nånting att skriva om men jag fick sån lust att blogga bara. :)) Jag klippte min pannlugg igår för den börja bli lite för lång så den gick mej på nerverna. Jag hade nog tänkt att klippa den sned men det frästade mej så, att den blev rak. Jag sätter opp en bild en annan dag för just nu så har mamma tagit kameran och jag vet inte var jag har mittminneskort till min kamera. Men nu ska jag se vad som har hänt på Facebook och sen kommer Antonia och Kenneth nog snart så Ciao! :))

RSS 2.0